Bilbutiken Helsinki kasvaa uudella omistajalla

Tiedote 11.12.2020

Jukka Sinisalo mukaan Bilbutikeniin

Aiemmin autoalalla tunnettu Luxury Collection Automobilesin perustajaosakas ja pitkäaikainen entinen toimitusjohtaja Jukka Sinisalo on ostanut osakkuuden Bilbutiken Helsinki Oy:stä. Uuden omistajan myötä yhtiö tavoittelee ensi vuodelle 40 % kasvua ja suunnittelee uusia investointeja. Tavoitteena on katsoa vahvasti autoilun tulevaisuuteen ja vastata asiakkaiden toiveisiin entistäkin joustavammin. Yhtiössä Sinisalo keskittyy liiketoiminnan kehitystehtäviin ja hallitustyöskentelyyn.

Bilbutiken Helsinki sai alkunsa vuonna 2018 kun Johan Backman ja Niklas Rosvall päättivät perustaa uuden autoalan yhtiön.

”Ajatus oli rakentaa helposti lähestyttävä ja nykyaikainen konsepti, ilman turhia kiinteitä kuluja ja päämies -rasitteita. Perinteisen autokaupan kaavoja rikkoen. Boutique-kauppa näyttäytyy asiakkaille erityisesti yksilöllisesti valituilla laadukkailla tuotteilla ja henkilökohtaisena palveluna. Keskitymme uusiin ja vähän käytettyihin premium- ja erikoisautoihin, sekä panostamme sähköiseen palvelumalliin tehden auton ostosta asiakkaille mahdollisimman vaivatonta. Matala kulurakenne mahdollistaa myös kilpailukykyisen hinnoittelun”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Niklas Rosvall.

Bilbutiken on kasvanut kaikkia odotuksia nopeammin, liikevaihto saavutti lähes 9M€ juuri päättyneellä tilikaudella. Ensi vuodelle yhtiö tavoittelee merkittävää kasvua ja tarkastelee myös laajentumisia muihin Suomen kasvukeskuksiin. Yhtiö investoi ja rakentaa parhaillaan uutta lippulaivamyymälää lähelle Helsinki-Vantaan lentokenttää sijaitsevaan Retail Parkkiin. Sinisalon mukaantulemisen myötä yhtiö saa mm. laajaa erikoisautokaupan osaamista ja valmiita verkostoja.  

”Kun Backman ja Rosvall pyysivät minua mukaan toimintaan, päätöstä ei kauan tarvinnut miettiä. Tällaiselle nykyaikaiselle konseptille on olemassa selvä markkinarako”, toteaa Sinisalo.

Tavoitteena palvella asiakkaita entistäkin joustavammin 

Yhtiö panostaa ennen kaikkea laadukkaisiin tuotteisiin ja palvelukulttuurin. Yksilöllisten autotoiveiden täyttäminen onnistuu laajan verkoston turvin. Merkittäväksi palvelukokonaisuudeksi yhtiön alkutaipaleella onkin muodostunut tilauspalvelu. Toiveiden mukaisen auton saaminen ulkomailta kotipihaan varmistetaan tehokkaiden tarkistus- ja logistiikkaprosessien myötä. Auto toimitetaan aina rekisteröitynä Suomen kilpiin, vakuutettuna, varusteltuna ja tietysti vahattuna.

”Viime vuoden aikana sähkö- ja hybridiautojen suosio on kasvanut merkittävästi ja niiden osuus myynnistämme myös tilauspuolella on kasvanut huimasti”, kertoo Rosvall. ”Tosin, myös harvinaisempien yksilöiden tilaukset ovat pitäneet pintansa. Asiakkaat edelleen tavoittelevat yksilöidympää kokemusta myös autohankintojen kautta”, lisää Rosvall.  

Bilbutiken pyrkiikin vastaamaan asiakkaan erilaisiin tarpeisiin boutique -konseptillaan.

”Meille on jatkossakin tärkeää katsoa tulevaisuuteen ja näin pystyä ketterästi vastaamaan asiakkaiden alati muuttuviin tarpeisiin. Se kuuluu ajan kuvaan.”, täsmentää Sinisalo. ”Toisaalta on myös tärkeää tunnistaa ne asiat, jotka eivät samalla vauhdilla muutu, kuten hyvän palvelun tunnusmerkit. Pyrimme siihen, että asiakas voi meille tullessaan kokea kiireettömyyden, luottamuksen ja hyvän fiiliksen. Kun tiimi voi hyvin, niin asiakkaamme voi hyvin. Tämä on tärkein yrityskulttuurimme arvo luotettavuuden ohella”, Sinisalo jatkaa.

Lisätiedot:

Niklas Rosvall
Toimitusjohtaja
010 248 1152

Jukka Sinisalo
Hallituksen puheenjohtaja
010 406 8081

Bilbutiken Helsinki Oy on vuonna 2018 perustettu, nopeasti kasvanut boutique -tyyppinen autoalan startupyhtiö. Palveluihin kuuluu autojen osto, myynti, sekä tilauspalvelu. Avainhenkilöillä on pitkä autoalan kokemus erityisesti yksilöllisemmistä premium- ja erikoisautoista. Uusi lippulaivamyymälä valmistuu alkuvuodesta 2021 Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyyteen. Yhtiö saavutti marraskuussa 2020 päättyneellä toisella tilikaudellaan lähes 9M€ liikevaihdon.