Bilbutiken mukaan uudeksi omistajaksi Akkuauto Finland Oy:hyn

Sähköautojen akkujen kestävyydet huolestuttavat – ja syystä 

Janne Keräsen, Antti Pernun ja Heikki Jaakkolan 2022 perustama Teslojen korkeajänniteakkujen korjauksiin erikoistunut yhtiö saa lisävoimaa uudesta yhtiökumppanistaan.

Sähköauton korkeajänniteakun rikkoutuessa matkanteko loppuu. Valmistajien tyypilliset tehdastakuut ovat pituudeltaan keskimäärin 5 – 8 vuotta tai 100.000 – 200.000 km. Suuret korjauskustannukset sekä pitkään kestävät korjausajat huolestuttavat takuun ulkopuolella olevien sähköautojen ostajia. Korkeajänniteakkujen parissa työskentely vaatii erikoisosaamista ja vikojen korjaukset on aikaa vievää. Akkuauto on kehittänyt korjausmenetelmiä, joilla varmistetaan myös vanhempien Teslojen elinkaaren jatkuminen kohtuullisin kustannuksin.

Akkuauto Finlandin perustaja ja toimitusjohtaja Janne Keränen kertoo yhtiöllä olleen kiireinen ensimmäinen vuosi:

“Olemme rakentaneet yhtiön strategian mukaista liiketoimintaa huolellisesti. Olemme alkuun aloittaneet Teslojen parissa johtuen Tesla -kannan merkittävästä osuudesta sähköautojen osalta. Samalla on ollut ilahduttavaa havaita, että myös asiakkaat ovat löytäneet meidät jo tässä vaiheessa ilman suurempia markkinointiponnistuksia. Akkuautolla on takanaan valtava määrä dataa akkujen diagnostiikan ja testaamisen osalta. Olemme innoissamme, että saamme toimintaamme mukaan laajempaa autoalan kokemusta Bilbutikenin myötä. Tulemme lanseeraamaan palveluita ja tuotteita myös autoliikkeille. Tämä yhteistyö tarjoaa lukuisia etuja molemmille yhtiöille.”

Bilbutiken Helsinki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Sinisalolla, on pitkä kokemus Tesloista.

“Yli 10 vuotta on kulunut siitä, kun aloitin Teslan maahantuonnin Suomen markkinoille, kävin puhumassa alan tapahtumissa ja osallistuin valtakunnallisen latausinfrastruktuurinkin kehittämiseen. Yhtiömme aloitti Suomessa varsinaisen Tesla-hypen. Tuolloin oli selvää, että sähköautojen tulevaisuus oli käsillämme, ja Tesla näyttäytyi symbolina alan murroksesta.

Vaikka innostus oli suurta, kohtasimme myös epäilijöitä, joita edelleen riittää. Muun muassa akkujen kestävyys ja vastuu niiden elinkaaresta, herätti kysymyksiä.

Aika on todistanut Teslojen pysyvyyden myös Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa, mutta akkujen huolto ja kestävyyden varmistaminen ovat nousseet avainasemaan. Akkuauton myötä tulemme kehittämään ratkaisuja, pidentämään akkujen elinkaarta ja edistämään kestävää autoilua, kustannustehokkaasti.”

Jatkossa yhtiö laajentaa toimintaansa myös muihin automerkkeihin. Akkuauto toimii tällä hetkellä Kankaanpäässä ja Tampereella, sekä valmistelee laajentumistaan kasvukeskuksiin. Toiminta tulee myös ulottumaan Suomen rajojen ulkopuolelle. Alustavat kasvusuunnitelmat on jo tehty.

Lisätiedot:

Janne Keränen
toimitusjohtaja

Jukka Sinisalo
hallituksen puheenjohtaja

www.akkuauto.fi